Handicap Asiatic la pariuri sportive pe înțelesul tuturor!

Industria pariurilor sportive a evoluat într-un ritm accelerat în ultimii ani, asta grație și evoluției tehnologice. Pe lângă tradiționalele case de pariuri stradale, astăzi avem acces și la zeci de case de pariuri online licențiate unde putem să ne încercăm norocul rapid și simplu, totul fiind la un simplu click.

În zilele noastre, amatorii de pariuri sportive au la dispoziție sute de evenimente sportive și zeci de opțiuni de pariere, atât în varianta clasică, cât și cea digitală. Poți paria de la pronosticuri simple 1 X 2, la pariuri cu handicap, pariuri combinate, goluri marcate, cornere, faulturi, rezultat prima repriză / final și multe altele.

Handicap Asiatic la pariuri sportive pe înțelesul tuturor

Termenul de Handicap Asiatic la pariuri sportive a apărut în 1998, în Indonezia, fiind inventat de jurnalistul Joe Saumarez Smith. A început să crească în popularitate la începutul secolului XXI, iar astăzi este o opțiune implementată inclusiv în cadrul cazinourilor online licențiate din România.

Un mare avantaj al pariului cu Handicap Asiatic stă în faptul că reduce numărul de opțiuni de la trei (cum e în cazul pariurilor clasice 1 X 2) la două opțiuni, eliminând egalul din ecuație, dar are și acesta un rol important în stabilirea eventualului câștig.

Practic, alegând un pariu cu handicap asiatic, îți cresc șansele de a nu pierde.

Există două tipuri de pariuri cu Handicap Asiatic:

Handicap Asiatic pe rezultat final

Pariul cu Handicap Asiatic pe rezultatul final a fost introdus pentru a echilibra cotele, în special, într-un meci în care o echipă este favorită clar și cealaltă este considerată ca fiind o echipă foarte slabă (underdog).

Practic, alegând pariul cu handicap asiatic pe rezultatul final, oferi un handicap sau un avantaj virtual uneia dintre echipe. Dacă alegi un pariu cu handicap cu simbolul (-) înseamnă că oferi un dezavantaj (handicap) echipei favorite. Dacă pariul e cu (+) înseamnă că oferi un avantaj echipei mai slabe.

Ai multe opțiuni de pariuri cu handicap. Următorul tabel prezintă cele mai utilizate opțiuni de pariuri cu handicap asiatice în fotbal și rezultatele acestora în funcție de rezultatul echipei:

Pariu Handicap Asiatic echipa favorităPariu Handicap Asiatic echipa slabă (underdog)
HandicapRezultat echipăRezultat PariuHandicapRezultat echipăRezultat Pariu
0VictorieCâștigător0VictorieCâștigător
EgalReturnare mizăEgalReturnare miză
ÎnfrângerePierzătorÎnfrângerePierzător
-0.25VictorieCâștigător+0.25VictorieCâștigător
EgalPierzi jumătateEgalCâștigi jumătate
ÎnfrângerePierzătorÎnfrângerePierzător
-0.5VictorieCâștigător+0.5VictorieCâștigător
EgalPierzătorEgalCâștigător
ÎnfrângerePierzătorÎnfrângerePierzător
-0.75Victorie la cel puțin 2 goluriCâștigător+0.75Victorie sau EgalCâștigător
Victorie la 1 golCâștigător jumătateÎnfrângere la 1 golPierzător jumătate
Remiză sau ÎnfrângerePierzătorÎnfrângere la cel puțin 2 goluriPierzător
-1Victorie la cel puțin 2 goluriCâștigător+1Victorie sau EgalCâștigător
Victorie la 1 golReturnare mizăÎnfrângere la 1 golReturnare miză
Remiză sau ÎnfrângerePierzătorÎnfrângere la cel puțin 2 goluriPierzător
-1.25Victorie la cel puțin 2 goluriCâștigător+1.25Victorie sau EgalitateCâștigător
Victorie la 1 golPierzător jumătateÎnfrângere la 1 golCâștigător jumătate
Egalitate sau ÎnfrângerePierzătorÎnfrângere la cel puțin 2 goluriPierzător
-1.5Victorie la cel puțin 2 goluriCâștigător+1.5Victorie sau egalCâștigător
Victorie la 1 golPierzătorÎnfrângere la 1 golCâștigător
Egalitate sau ÎnfrângerePierzătorÎnfrângere la cel puțin 2 goluriPierzător
-1.75Victorie la cel puțin 3 goluriCâștigător+1.75Victorie, egal, înfrângere la 1 golCâștigător
Victorie la 2 goluriCâștigător jumătateÎnfrângere la 2 goluriPierzător jumătate
Victorie la 1 gol, egal, înfrângerePierzătorÎnfrângere la cel puțin 3 goluriPierzător
-2Victorie la cel puțin 3 goluriCâștigător+2Victorie, egal, înfrângere la 1 golCâștigător
Victorie la 2 goluriReturnare mizăÎnfrângere la 2 goluriReturnare miză
Victorie la 1 gol, egal, înfrângerePierzătorÎnfrângere la cel puțin 3 goluriPierzător
Tabel informații pariu Handicap Asiatic rezultat final

Dacă ai înțeles mecanismul de bază, poți extrapola și la un pariu cu un handicap mai mare, cum ar fi -2.25, -2.75, +2.5, +3 etc. Fiecare casă de pariuri stabilește meciurile cu handicap și stabilește lista cu handicap asiatic.

Handicap Asiatic pe goluri

Sunt case de pariuri licențiate în România care ne oferă șansa de a paria și pe Handicap Asiatic pe goluri. Ca și în cazul Handicapului Asiatic pe rezultat final, și cel pe goluri ne crește șansele să nu pierdem un pariu.

În funcție de numărul de goluri marcat într-un meci, avem șansa să câștigăm pariul sau să primi înapoi o parte din miză.

Când vine vorba de pariuri pe goluri, avem variantele clasice cum ar fi peste 2.5 goluri / sub 2.5 goluri, dar și variantele cu Handicap Asiatic pe goluri de forma peste 0.75 goluri / sub 1.25 goluri etc.

Mai jos regăsești și câteva exemple:

  • Handicap asiatic peste 0.75 goluri – pariul este câștigător dacă sunt marcate 2 goluri. Dacă e marcat un gol, jumătate din miză este câștigătoare înmulțită cu cota pariului, iar cealaltă jumătate de miză este returnată.
  • Handicap asiatic sub 0.75 goluri – pariul este câștigător dacă nu sunt înscrise goluri și rezultatul final e 0-0. Dacă se înscrie un gol, pierzi jumătate din miză, iar cealaltă este returnată.
  • Handicap asiatic peste 1.25 goluri – pariul este câștigător dacă sunt marcate 2 goluri. Dacă se înscrie 1 gol, jumătate din miză e pierdută, iar cealaltă e returnată.
  • Handicap asiatic sub 1.25 goluri – pariul este câștigător dacă rezultatul final e 0-0. Dacă este marcat fix 1 gol, jumătate din miză este câștigătoare înmulțită cu cota pariului, iar cealaltă jumătate este returnată.
Handicap Asiatic Goluri – PesteHandicap Asiatic Goluri – Sub
PariuGoluri meciRezultat pariuPariuGoluri meciRezultat
0.50Pierdut0.50Câștigat
1 sau mai multeCâștigat1 sau mai multePierdut
0.750Pierdut0.750câștigat
1Câștigat jumătate1Pierdut jumătate
2 sau mai multecâștigat2 sau mai multePierdut
10pierdut10Câștigat
1Miza returnată1Miza returnată
2Câștigat2Pierdut
Tabel informații pariu Handicap Asiatic Goluri

Exemplele pot continua extrapolate și la pariuri cu handicap asiatic pe mai multe goluri.

Case de pariuri cu Handicap Asiatic

Dacă dorești să pariezi pe Handicap Asiatic, recomand să optezi pentru case de pariuri licențiate în România. În prezent, numeroase platforme de betting pun la dispoziția amatorilor de pariuri sportive o serie de opțiuni de pariere cu handicap asiatic pe numeroase discipline sportive, nu doar pe fotbal.

Handicap Asiatic la NetBet

Până la 500 RON Freebet

Notă: 3.5 Voturi: 2

Casa de pariuri online NetBet are o ofertă bogată în pariuri cu Handicap Asiatic pentru mai multe discipline sportive.

La Fotbal poți paria handicap asiatic pe rezultatul final, handicap asiatic prima repriză, handicap asiatic cornere, handicap asiatic cartonașe, handicap asiatic faulturi, handicap asiatic șuturi pe poartă și multe altele.

La Tenis, poți paria handicap asiatic pe seturi sau gameuri. La Handbal poți alege un pariu cu handicap asiatic prima repriză sau pe goluri alternative.

Handicap Asiatic la Betano

100% Bonus până la 500 RON

Notă: 4.3 Voturi: 6

Platforma de gambling și casa de pariuri online Betano a implementat pariul cu handicap asiatic, iar pasionații de pariuri sportive pot paria cu handicap asiatic le fotbal, handbal, baschet, tenis sau hochei. Cele mai populare pariuri cu handicap asiatic la Betano sunt cele pe rezultatul final.

Handicap Asiatic la Superbet

500 LEI Bonus de Bun Venit

Notă: 5 Voturi: 7

Una dintre cele mai populare case de pariuri online licențiate în România e Superbet. Aceasta a implementat pariul cu handicap asiatic pe rezultatul final și pe goluri. Oferta este cuprinzătoare și variată pentru ambele tipuri de pariuri cu handicap asiatic.

Dacă și tu vrei să-ți încerci norocul la pariuri sportive la Superbet, e bine să compari cotele pentru că unele pariuri cu handicap asiatic sunt similare cu pariurile cu handicap sau pot avea cote mai bune.

Handicap Asiatic la Unibet

100% Pariu fără risc până la 500 RON + 300 Rotiri Gratuite Cash + 2X25 Freebet

Notă: 3 Voturi: 2

Unibet este una dintre casele de pariuri licențiate și populare în România, care a implementat opțiunea de pariuri cu handicap asiatic. Poți paria cu handicap asiatic inclusiv pe meciurile de la EURO 2024, iar un exemplu ar fi pe meciul România – Olanda, unde selecționata Țărilor de Jos este favorită.

De ce să alegi pariuri cu Handicap Asiatic

Avantaje handicap asiatic la pariuri sportive

Așa cum am menționat și mai sus, pariurile cu handicap asiatic ne cresc șansele să nu pierdem integral un pariu. În funcție de pariul nostru și rezultatul din teren, putem câștiga integral pariul sau putem să câștigăm jumătate din acesta. Însă, dacă rezultatul nu este favorabil integral avem șanse să recuperăm integral sau parțial miza jucată.

Cotele la pariurile cu handicap asiatic sunt mai atractive în comparație cu ofertele clasice 1 X 2, dacă vorbim de rezultatul final.

În cazul în care dorești să pariezi pe handicap asiatic la goluri, cum ar fi peste 1.5 goluri, e bine să compari și cu varianta clasică peste 1.5 goluri. Posibil ca handicapul asiatic la goluri să aibă cote mai atrăgătoare.

Concluzii

Pariurile cu Handicap Asiatic nu sunt de neglijat pentru că pot fi cote mai bune, în special pe meciurile unde avem clar o echipă favorită și una considerată pierzătoare (underdog) încă de la fluierul de start.

Regulile pot părea complicate, dar odată ce le stăpânești, cu siguranță îți poți creiona strategia de pariere în care să integrezi și pariuri cu handicap asiatic.