Ce înseamnă șansa dublă la pariuri? 1X, 12, X2 pe înțelesul tuturor

Joacă echipa favorită într-un meci derby și vrei să plasezi un pariu pe aceasta, dar te gândești că și un egal ar fi o opțiune? Atunci poți opta pentru un pariu cu șansă dublă.

Dacă ești novice în pariuri sportive și vrei să înveți mai multe despre șansa dublă la pariuri, te invit să citești în continuare acest articol în care prezint toate informațiile utile și necesare despre această opțiune de pariere.

Ce înseamnă șansă dublă la pariuri?

Pe lângă pronosticurile soliste 1 X 2, pariul cu șansă dublă este unul dintre cele mai populare opțiuni de pariere disponibile la casele de pariuri licențiate din România.

Ce înseamnă șansă dublă la pariuri

Sporturile la care poți juca șansa dublă

Șansa dublă la pariuri este disponibilă la majoritatea disciplinelor sportive care au trei rezultate posibile – victorie echipa gazdă, egal, victorie echipa oaspete. Poți paria pe șansa dublă la Fotbal, Baschet, Hochei pe gheață, Handbal și la majoritatea sporturilor de echipă sau individuale unde meciul se poate termina și la egalitate.

Pe scurt, șansa dublă la pariuri poate fi de forma 1X, 12, X2 și acoperă două din trei rezultate, oferind mai multe șanse de reușită.

  • 1X (victorie echipa gazdă sau egal)
  • 12 (victorie echipa gazdă sau victorie echipa oaspete)
  • X2 (egal sau victorie echipa oaspete)

Șansa dublă 1X

Pariul cu șansa dublă 1X înseamnă că pariezi pe victoria echipei gazde sau pe o remiză. De exemplu vrei să plasezi un pariu pe meciul Spania – Franța. În cazul de față, Spania este echipa gazdă și are cotă 2.8. În cazul unei remize, cota e de 2.85, iar echipa oaspete Franța are cota 3.15.

Pentru a se stabili cota Șansa dublă 1X, se aplică următoarea formulă: (Cota 1 x Cota egal) / (Cota 1 + Cota egal) = (2.8 x 2.85) / (2.8 + 2.85) = 7 / 5 = 1.4.

Șansa dublă X2

Pariul pe șansa dublă X2 înseamnă că pariezi pe un rezultat de egalitate sau pe rezultatul echipei oaspete. Păstrăm exemplul meciului Spania – Franța, în care avem cotele Spania 2.8, egal 2.85 și Franța 3.15.

Pentru a se stabili cota Șansa dublă X2, se aplică următoarea formulă: (Cota egal x Cota 2) / (Cota egal + Cota 2) = (2.85 x 3.15) / (2.85 + 3.15) = 8.98 / 6 = 1.49.

Șansa dublă 12

Pot fi și situații când consideri că rezultatul de egalitate nu este o opțiune, mizând pe Șansa dublă 12.  Asta înseamnă că pariezi pe victoria echipei gazde sau pe victoria echipei oaspete.

În cazul meciului Spania – Franța, pronosticul tău cu șansă dublă 12 va fi validat dacă una dintre cele două echipe va câștiga la finalul timpului regulamentar de joc.

Pentru a se stabili cota Șansa dublă 12, se aplică următoarea formulă: (Cota 1 x Cota 2) / (Cota 1 + Cota 2) = (2.8 x 3.15) / (2.8 + 3.15) = 8.82 / 5.95 = 1.48.

Cotele pot fi ajustate de casele de pariuri și în funcție și de marja casei. Valorile cotelor la Șansă Dublă sunt stabilite după formulele prezentate mai sus.

Cote șansă dublă la pariuri

Pariuri COMBO cu Șansă dublă și goluri marcate

Unele case de pariuri licențiate din România pun la dispoziția pariorilor și opțiuni de pariuri combo de tipul Șansă dublă și goluri marcate. Asta înseamnă că poți paria 1X, X2 sau 12, dar și pe goluri marcate.

De exemplu, alegi să pariezi 1X&2+. Asta înseamnă că alegi să pariezi pe victoria echipei gazde sau pe un egal, dar și pe 2 sau mai multe goluri marcate în meci. Pentru ca pariul tău să fie valid, ambele pronosticuri trebuie să fie câștigătoare.

Sau mai există un pariu COMBO de forma – șansă dublă și GG. De exemplu poți alege un pariu 1X&GG. Pentru ca pronosticul tău să fie valid, ar însemna ca echipa gazdă să câștige sau meciul să se termine la egalitate, dar și ambele echipe să marcheze.

Casele de pariuri pot realiza tot felul de combinații între pariul cu șansă dublă și total goluri, astfel încât fiecare parior să poată opta în funcție de strategie de joc.

Avantaje șansa dublă la pariuri

Pariul cu șansă dublă are câteva avantaje pe care le voi prezenta mai jos. Când îți stabilești strategia de pariere, este bine să ții cont de acestea.

  • Șansa de reușită 66.66% – Principalul avantaj al pariului cu șansă dublă stă în faptul că, în teorie, îți crește probabilitatea de reușită la 66.66% și asta pentru că ai un pronostic ce acoperă 2 din 3 rezultate. Însă nu uita că există și al treilea rezultat care are 33% șanse să fie înregistrat la finalul meciului. Dacă tu alegi să pui un pariu cu șansă dublă pe o echipă slabă în detrimentul unui adversar clar favorit, posibil ca procentajul tău de reușită să nu mai fie de 66.66%.
  • Risc redus – Pariul cu șansă dublă vine la pachet cu un risc mai redus atunci când vrei să pariezi pe un meci cu scor imprevizibil.
  • Un pariu recomandat începătorilor – Șansa dublă la pariuri poate fi o opțiune de pariere ideală pentru începători, datorită riscului mai mic în comparație cu pronosticurile soliste sau alte tipuri de pariuri.
  • Flexibilitate în strategia de pariere – Amatorii de pariuri sportive pot integra pariul cu șansă dublă în diferite strategii  de pariere ce se mulează pe fiecare meci / echipă/ jucător.

Dezavantaje șansă dublă la pariuri

Pariul cu șansă dublă are și câteva dezavantaje, iar cel mai evident stă în faptul că această opțiune de pariere are o cotă mică pentru că acoperă două rezultate din trei. Cu cât riscul dea pierde e mai mic, cu atât și cota mult redusă.

Și evident, așa cum precizam și mai sus, cu toate că pariul cu șansă dublă îți aduce un risc mai mic și o probabilitate de reușită mai mare, să nu uităm de al treilea rezultat care poate fi la finalul meciului.

Pariul cu șansă dublă nu este ideal în cazul unui meci în care avem o echipă favorită clar. Însă în sport mingea e rotundă și orice se poate întâmpla.

Alternative la pariul cu Șansă Dublă

Există și alternative la Șansa dublă la pariuri.

Dacă ești în căutarea unei alternative la 1X sau X2, atunci handicapul asiatic poate fi o soluție. La fotbal, cei mai experimentați dintre pariori aleg handicapul asiatic în detrimentul pariului cu șansă dublă.

Pentru 1X ai putea alege handicap asiatic +0.5 echipa gazdă. Pentru X2 ai putea alege handicap asiatic +0.5 echipa oaspete.

Pentru 12, alternativă la pariul cu șansă dublă este pariul DNB (Draw No Bet), adică un pariu fără egal. În cazul acesta, poți opta pentru DNB1 sau DNB2, iar la remiză vei primi suma pariată înapoi.

Când pot paria cu șansă dublă?

Am identificat câteva situații în care poți să alegi pariul cu șansă dublă pentru a-ți diminua riscurile și a crește șansa de reușită.

  • Când vrei să pariezi pe un meci decisiv, în care rezultatul de egalitate nu este o opțiune pentru echipe. Astfel, un pariu cu șansă dublă 12 ar fi un pronostic bun.
  • Când vrei să pariezi pe un meci, dar echipele sunt echilibrate, iar cotele soliste sunt aproape egale. În cazul acesta poți opta pentru 1X, X2, 12.
  • Când realizezi un bilet cu mai multe pariuri și vrei să scazi riscul, atunci poți apela și la pariurile cu șansă dublă.

Concluzii

Pariul cu șansă dublă oferă un risc mai mic și crește șansa de reușită. Această opțiune de pariere este disponibilă la majoritatea caselor de pariuri din România, în special pe meciurile de fotbal, dar și pe alte discipline sportive care pot avea la final unul dintre cele 3 rezultate soliste: 1 X 2.

Pariul cu șansă dublă poate fi integrat în diferite strategii de pariere, în funcție de meciuri și preferințe. Totodată, casele de pariuri au dezvoltat variante COMBO de tipul: Șansă dublă & total goluri; Șansă dublă & GG; Șansă dublă & gol marcat în ambele reprize și multe alte combinații menite să vină în sprijinul pariorului.

Nu uita de dezavantajele pariului cu șansă dublă, cum ar fi cotele mai mici, dar și acela că există 33% șanse să iasă al treilea rezultat.

Pariurile sportive cu mize reale se adresează în exclusivitate persoanelor ce au împlinit vârsta de 18 ani. Pariază responsabil!