Ce înseamnă Cash Out la pariuri sportive?

Istoria pariurilor sportive datează din vremea civilizațiilor antice. Se spune că oamenii din Mesopotamia obișnuiau să parieze pe diferite jocuri practicate în arene. Mai târziu, în vremea Imperiului Roman, oamenii pariau pe luptele cu gladiatori și cursele cu care.

Din perioada antică și până astăzi, pariurile sportive au evoluat și au ajuns la ceea ce întâlnim astăzi în ofertele caselor de pariuri. În epoca modernă, la început se putea paria pe clasicele pronosticuri 1 X 2, iar astăzi avem la dispoziție sute de opțiuni de pariere pe fiecare eveniment sportiv existent.

Dar pe lângă diversitatea opțiunilor de pariere, casele de pariuri au dezvoltat și numeroase funcții și unelte menite să optimizeze șansele de câștig ale pariurilor, precum statistici în timp real, funcția de handicap, cash out și multe altele.

Ce înseamnă Cash Out la pariuri sportive

Ce este Cash Out?

Printre funcțiile importante din industria pariurilor sportive moderne se regăsește și ”Cash Out”. Ce înseamnă Cash Out la pariuri sportive? Conform definiției, funcția de Cash Out permite închiderea pariului aflat în desfășurare înainte de finalizarea meciului, ceea ce înseamnă că pariorii pot recupera o parte din suma mizată sau din potențialul câștig, în contextul în care evenimentul sportiv nu se îndreaptă spre rezultatul dorit.

Cu siguranță au fost situații când ai pierdut un pariu în ultimul minut de joc sau ai pierdut un bilet din cauza unui singur meci, în contextul în care poate multe alte evenimente sportive ți-au ieșit. În astfel de situații, funcția de Cash Out îți permitea să închizi pariul înainte de fluierul final și astfel să încasezi o parte din eventualul câștig.

Odată funcția de Cash Out activată, pariul / biletul este închis și, indiferent de rezultatul final al meciului / meciurilor / evenimentelor sportive, suma disponibilă se va regăsi în balanță.

Câți bani primesc la Cash Out?

Funcția de Cash Out la pariuri sportive le garantează jucătorilor recuperarea unei părți din miză atunci când pariul este negativ sau câștigarea unei sume de bani din potențialul câștig atunci când pariul simplu sau multiplu e pozitiv.

Există și o formulă de calcul pe baza căruia funcționează Cash Out la pariuri sportive: (((A*(B-1)) – (A*(C-1)))/C+A-D.

  1. Miza inițială
  2. Cota inițială
  3. Cota finală când folosești Cash Out
  4. Marja casei

Exemplu: Alegi să pariezi 50 de lei pe o cotă simplă de 4, iar potențialul câștig este în valoare de 200 de lei.

Dacă pariul este în favoarea ta și cota coboară spre 2, dar vrei să dai Cash Out în acest punct, potențialul câștig va fi în valoare de 90 de lei, conform formulei: (((50*(4-1)) – (50*(2-1)))/2 = (150 – 50)/2 = 50 la care adăugăm miza inițială de 50 de lei și scădem aproximativ 10% marja casei. Deci ai avea un profit de 40 de lei.

Dacă pariul ar merge într-o direcție nefavorabilă și cota ar crește la 6, eventualul câștig disponibil prin Cash Out ar fi în valoare 30 de lei conform formulei: (((50*(4-1)) – (50*(6-1)))/6 = (150 – 250)/6 = -17 la care adăugăm miza inițială de 50 de lei și scădem aproximativ 10% marja casei. Deci ai recupera o parte din miza pariată.

Însă cota poate varia în funcție de numeroși factori, în funcție de tipul pariului, de timpul rămas de joc sau de diferite evenimente imprevizibile ce pot influența rezultatul final.

Când folosesc Cash Out la pariuri sportive?

Cash Out la pariuri sportive în ce situații se folosește

Am identificat trei situații / scenarii în care funcția de Cash Out este frecvent folosită:

  • Pariul / biletul nu se îndreaptă spre rezultatul dorit și vrei să mai salvezi o parte din miza jucată.
  • Te-ai răzgândit asupra biletului / pariului făcut sau ai selectat din greșeală o opțiune nedorită și vrei să-l anulezi, fără a pierde prea mult din suma jucată.
  • Pariul / biletul îți este favorabil, aproape câștigător, dar nu vrei să mai aștepți finalul evenimentului / evenimentelor și dai Cash Out pentru un profit rapid.

Însă nu abuza de această funcție și încearcă să folosești funcția de Cash Out când este cu adevărat necesară.

De cele mai multe ori, pariorii aleg să dea Cash Out chiar și atunci când rezultatul unui pariu este clar în favoarea lor, dar nu mai au răbdare până la final.

Din momentul în care suma disponibilă la Cash Out este mai mare față de miza jucată, este tentant să închizi pariul înainte de final, dar analizează situația și nu te grăbi. Poți câștiga suma maximă existentă pe biletul de joc în detrimentul unui profit parțial oferit la Cash Out.

La ce sporturi pot beneficia de Cash Out?

Funcția de Cash Out la pariuri sportive este disponibilă la fotbal, tenis, baschet, ciclism, volei, curse de cai etc. Totodată, Cash Out poate fi activ și pe diferite opțiuni de pariere din cadrul evenimentelor sportive, cum ar fi rezultat final, scor corect, număr de goluri / cornere, număr de puncte, număr de seturi etc.

Sunt și evenimente, opțiuni de pariere și competiții sportive la care funcția de cash out nu este activă, iar acest lucru ține de casa de pariuri aleasă, de politicile de pariere, de diferite alte reglementări legislative etc. Este foarte important să verificați înainte dacă pariul ales de tine are sau nu funcția Cash Out activă.

Funcția Cash Out poate fi indisponibilă

Sunt situații când funcția de Cash Out la pariuri sportive este activă pe bilet, dar indisponibilă, iar aici sunt două situații:

  • Funcția de Cash Out este indisponibilă temporar
  • Funcția de Cash Out este indisponibilă permanent

Funcția de Cash Out la pariuri sportive poate fi indisponibilă temporar din mai multe motive, cum ar fi: meci întrerupt temporar pentru VAR sau din condiții meteo nefavorabile; cotele au suferit modificări importante într-un interval scurt de timp; un eveniment iminent (penalty, fază fixă, ocazie de gol) poate influența rezultatul; fază periculoasă în urma căreia un jucător poate primi cartonaș roșu, un meci finalizat nu este validat etc.. După clarificarea situației, Cash Out poate fi iar activ pe bilet.

Funcția de Cash Out la pariuri sportive poate fi indisponibilă permanent și nu vei mai putea beneficia de ea în situații precum: tipul de pariu nu mai este valabil; în cazul în care unul sau mai multe evenimente sportive existente pe bilet sunt necâștigătoare; un element de pe bilet nu mai are funcția de Cash Out activă.

Case de Pariuri cu Cash Out

În anul de grație 2024, funcția de Cash Out este disponibilă la majoritatea caselor de pariuri licențiate din România. Principiul de funcționare este același, însă unele case de pariuri vin cu o serie de particularități cum ar fi Cash Out parțial.

Ce înseamnă Cash Out parțial? Această opțiune îți permite să închizi o parte din pariu, lăsând totodată o parte din miză să ruleze până la final. Această opțiune se regăsește la casele de pariuri NetBet, Betfair.

Cash Out la Superbet

500 LEI Bonus de Bun Venit

Notă: 5 Voturi: 7

Superbet, una dintre cele mai vechi case de pariuri online licențiate din România, a implementat funcția de Cash Out pe toate tipurile de pariuri. Însă mare atenție pentru că anumite tipuri de pariuri pre-metch nu sunt valabile și live, iar pariul tău nu va mai beneficia de Cash Out.

Cash Out la Unibet

100% Pariu fără risc până la 500 RON + 300 Rotiri Gratuite Cash + 2X25 Freebet

Notă: 3 Voturi: 2

În cadrul casei de pariuri Unibet, funcția de Cash Out este disponibilă la majoritatea sporturilor din ofertă. Pe lângă beneficiile generale, Cash Out Unibet are și o particularitate importantă. Prin intermediul Unibet Cash Out 100% pre-meci îți poți recupera miza pariată, atâta timp cât cota e neschimbat și meciul nu a început.

Cash Out la Fortuna

Bonus până la 2.000 RON plus 500 rotiri gratuite

Notă: 5 Voturi: 2

Casa de pariuri Fortuna, una dintre cele mai mari și populare case de pariuri din Europa Centrală și de Est și implicit în România, a implementat opțiunea de Early CashOut. Opțiunea Early CashOut este disponibilă doar pentru biletele de pariuri deschise care au fost plasate și care sunt neomologate.

Cash Out la NetBet

Până la 500 RON Freebet

Notă: 3.5 Voturi: 2

Funcția de Cash Out la NetBet îți permite să închizi în orice moment pariul, total sau parțial, câștigând un mic profit sau recuperând o parte din miză. NetBet este una dintre puținele case de pariuri licențiate din România, ce oferă opțiunea de Cash Out Parțial prin intermediul căreia poți retrage doar o parte din câștig, iar suma rămasă fiind păstrată în joc.

Cash Out la Betano

100% Bonus până la 500 RON

Notă: 4.3 Voturi: 6

Cash Out la Betano este disponibil pe piețele selectate atât înainte de meci, cât și în timpul evenimentului, la pariuri simple și multiple, pentru o varietate de sporturi, inclusiv fotbal, tenis, baschet și volei. La Betano, funcția de Cash Out este valabilă inclusiv pentru opțiuni cu MegaCote pariate înainte de începerea meciului.

Pentru a verifica pariurile la care poți folosi Cash Out, selectează Cash Out și vor fi afișate pariurile disponibile pentru Cash Out.

Cash Out la Casa Pariurilor

Pachet Bonus de Bun Venit până la 600 RON, în trei etape

Notă: 4.5 Voturi: 2

Una dintre cele mai vechi și populare case de pariuri online din România este Casa Pariurilor. Dar, pe lângă platforma de online, Casa Pariurilor are și o rețea de agenții stradale, ce datează încă din 2007.

Cash Out Casa Pariurilor funcționează la fel ca în cazul celorlalte case de pariuri. Pentru a închide un bilet cu Cash Out, opțiunea trebuie să fie activă și butonul specific cu verde. Odată apăsat butonul verde Cash Out, vei primi o notificare pe ecran cu suma pe care o vei primi, iar tu trebuie să confirmi solicitarea.

Funcția de Cash Out este utilă pentru pariori?

Funcția de Cash Out este una dintre cele mai inovative și interesante opțiuni disponibile în cadrul caselor de pariuri moderne. Oferă un avantaj pariorilor, aceștia având control și flexibilitate asupra pariurilor plasate.

Prin intermediul acestei funcții, amatorii de pariuri sportive pot încheia un pariu înainte de finalul acestuia, putând recupera o parte din miza jucată sau pot avea un mic profit fără a mai aștepta terminarea meciului.

 Este un instrument valoros pentru pariori, putând fi integrat în strategia de pariere. Prin intermediul funcției de cash out, pariorii pot gestiona mai bine riscurile, tensiunea emoțională, oportunitățile și șansele de câștig.