Cele mai comune greșeli la pariuri și cum să le eviți

Tot mai multe persoane sunt atrase de pariurile sportive și asta în special datorită potențialelor câștiguri. De asemenea, sumele minime de depunere reprezintă și ele un factor important. Oare câți pariori nu speră să câștige sume cu multe zerouri la coadă cu o investiție de doar 10 lei sau 20 lei? Câștiguri din acestea s-au mai văzut, însă foarte puține.

Cele mai comune greșeli la pariuri și cum să le eviți

Trebuie spus de la început că nu este ușor să-ți dublezi sau chiar să-ți înzecești suma depusă. Puțini pariori sunt cei care reușesc să facă asta constant. Din păcate, foarte mulți dintre pariori comit greșeli elementare, care pot fi foarte ușor evitate. În cele ce urmează voi enumera cele mai grave greșeli la pariuri, pentru ca tu, cel care citești acum articolul, să faci tot posibilul să le eviți.

1. Jucatul la recuperare

Sunt multe greșeli la pariuri pe care le poți comite și care, ușor-ușor, te pot falimenta, Una dintre cele mai sigure căi către faliment, dacă mă pot exprima așa, o reprezintă jucatul la recuperare. Orice parior experimentează, la un moment dat, gustul amar al eșecului. Și aici nu mă refer la un pariu pierdut, ci la două, trei sau mai multe la rând.

Greșeli la pariuri și soluții pentru a le evita

Nu puțini sunt cei care, aflați în astfel de situații, încep să mărească miza destul de mult, în ideea de a recupera cât mai repede suma pierdută. Sau, mai rău de atât, încep să mărească atât miza, cât și cota totală. Poate că șansa le va surâde o dată sau de două ori. Dacă vor continua însă cu această abordare ori de câte ori au o pasă proastă la pariuri, falimentul este aproape garantat. Probabilitatea de a nu mai fi lucid este foarte mare în astfel de situații.

Soluție: Păstrarea calmului și a unei minți lucide

Sigur, impulsul multor pariori este acela de a recupera cât mai repede miza pierdută. Dar oare de ce vine acest impuls? O casă de pariuri online are licență pe 10 ani. Așadar, este destul timp pentru a recupera suma pierdută. Este inevitabil ca, pe parcursul carierei de parior, să vină un moment în care să ai în cont mai puțin decât ai investit. Important este cum gestionezi acel moment. Nu te poți stăpâni să nu joci la recuperare? Atunci, ar fi bine să iei o pauză de la pariuri, mai scurtă sau mai lungă. Apoi vei vedea că impulsul de a juca la recuperare îți va trece.

2. Parierea subiectivă

Una dintre cele mai grave greșeli la pariuri, comise în special de începători, o reprezintă subiectivismul în pariuri. Astfel, am văzut multe cazuri în care suporterii unei echipe plasează pariuri pe victoria ei doar pentru că își doresc ca ea să câștige, când, în realitate, poate că șansele ei la victorie sunt mici. Sau, în special în cazul pariurilor live, plasează pariuri pe o cotă mare, în speranța că acea echipă sau acel jucător va reuși surpriza și va câștiga. Însă, în realitate, acest pariu nu se bazează pe nimic concret.

Soluție: Analizarea atentă a oponenților implicați

Sigur, nu spune nimeni să nu pariezi pe echipa favorită sau pe jucătorul favorit. Fă asta însă doar după ce ai argumente solide. Aceste argumente vin în urma unei analize obiective a echipelor/sportivilor care urmează să se confrunte. Analiza poate cuprinde, însă nu se limitează la: ultimele meciuri ale oponenților acasă/în deplasare, în funcție de terenul pe care joacă, istoricul ultimelor întâlniri directe sau poziția în clasament. În cazul unui meci de tenis, ar trebui luate în calcul doar meciurile jucătorului de pe suprafața pe care urmează să joace.

Greșeli la pariuri Jucatul la recuperare

De asemenea, informațiile de ultima oră, care nu se bazează pe cifre, pot fi și ele esențiale în stabilirea rezultatului final. Aici mă refer la starea gazonului, jucători indisponibili, gradul de oboseală etc. De aceea, nu este indicat să se plaseze pariuri cu două sau trei zile înainte de startul evenimentului.

3. Parierea pe sporturi de care nu ai habar

Pariorii începători, însă și cei cu experiență, tind să copieze pariurile celor pe care îi consideră mai buni decât ei. Aici sunt incluse și pariuri pe echipe/jucători de care nu au auzit sau pe sporturi al căror regulament nu-l cunosc. Apoi, în cazul unui pariu necâștigător, dau vina sau chiar îl abordează prin mesaje pe cel ce a oferit pariul.

Soluție: Informează-te înainte de a paria

Nu este nimic greșit sau rușinos în a copia pariul sau biletul altcuiva. Sunt chiar câteva case de pariuri online care prezintă o rubrică în care se găsesc pariuri plasate de alți utilizatori. Nu miza însă, mai ales sume mari de bani, în necunoștință de cauză. Până la urmă, suma de bani pe care o mizezi este a ta și ar trebui să știi exact pe ce se duce.

Prin urmare, analizează partida și trece-o prin filtrul gândirii tale. Apoi, plasează pariul după care te inspiri doar dacă analiza făcută de tine te-a condus la același pronostic. În caz contrar, este mai bine să eviți acel pronostic. Doar pentru că un parior are rezultate bune nu înseamnă neapărat că va lua cele mai înțelepte decizii în ceea ce privește pronosticarea unui anumit eveniment.

4. Parierea pe echipele titrate

O greșeală la pariuri întâlnită frecvent nu doar la începători, ci și la cei mai experimentați, o reprezintă parierea pe echipele/jucătorii ce pornesc clar cu prima șansă. Alternativ, se poate ca o echipa titrată, care joacă în Champions League să o facă în deplasare cu o echipă din subsolul clasamentului și să aibă o cotă destul de mare la victorie.

În acel moment, pariorii parcă sunt hipnotizați de acea cotă și o plasează fără niciun fel de analiză în prealabil. Apoi sunt revoltați că acea echipă titrată nu a câștigat.

Soluție: Ia în calcul toate circumstanțele în care se dispută o partidă

Sincer, nu înțeleg această idee a pariorilor cum că o echipă ce pornește favorită clară trebuie să câștige. La fel și în cazul jucătorilor de tenis. Sunt mai mulți factori de care ar trebui să ții cont înainte să pariezi pe o echipă titrată sau pe un jucător titrat. Nu de puține ori outsiderul se extra-motivează în astfel de cazuri sau favoritul nu joacă la capacitate maximă. Doi factori foarte importanți aici, mai ales în cazul sporturilor de echipă, îi constituie programul echipei, dar și poziția în clasament. Pentru că, spre exemplu, dacă în penultima etapă, echipa favorită își știe poziția finală, iar outsiderul luptă pentru evitarea retrogradării, ar putea apărea surprize. La fel și în cazul în care favorita are program din 3 în 3 zile. Apariția unei surprize este mai probabilă dacă echipa ce pornește favorită va avea în 3-4 zile un meci foarte important.

Greșeli la pariuri Plasarea de bilete multiple

5. Plasarea excesivă de bilete multiple

Sunt multe greșeli la pariuri care vin ca urmare a lăcomiei pariorului. Printre aceste greșeli enumăr și plasarea de bilete multiple. Astfel, cota totală va crește, însă odată cu creșterea cotei totale și a numărului evenimentelor, crește și riscul unui bilet necâștigător.

Soluție: Stabilirea unui money management

Rareori un parior profesionist optează pentru bilete multiple. De cele mai multe ori acesta se axează pe pariuri simple. Este mai ușor de analizat un eveniment decât două, trei sau mai multe.
Dacă, totuși, ești dornic să plasezi bilete multiple (cu mai multe evenimente), îți recomand ca la începutul unui interval să îți stabilești un money management. Cu alte cuvinte, să stabilești ce procent din bancă vei aloca pentru pariuri simple și ce procent pentru bilete multiple.

Sigur, money managementul se poate aplica și pentru a determina în ce măsură vei plasa pariuri pe anumite sporturi, pe anumite tipuri de pariu etc. Fără un money management, este greu ca un parior să genereze profit pe termen lung. Iar money managementul ar trebui respectat indiferent de cât de dificilă este situația din cont la un moment dat.

Sunt și alte greșeli ce pot fi evitate, însă acestea par cele mai importante. Multe dintre aceste greșeli la pariuri pot fi evitate prin simpla analiză a unui meci. O analiză sumară a unui meci, din care poți culege informațiile de bază, nu ar trebui să dureze mai mult de două minute.

Pe lângă analiza unei partide, este foarte importantă și stăpânirea de sine, mai ales în cazul unui șir de pariuri necâștigătoare. Însă asta, în opinia mea, se poate învăța numai exersând, nu din teorie. Este foarte probabil ca primele experiențe la pariuri să nu fie prea plăcute, în sensul că vei pierde o mare parte din bancă sau chiar pe toată. Cu timpul însă, dacă vei încerca să eviți aceste greșeli la pariuri de care am vorbit în articol, vei vedea că banca ta va crește.

Case de Pariuri Populare
100% Bonus până la 5.000 LEI + 250 LEI Pariu fără Risc + până la 725 Rotiri Gratuite

Până la 500 RON Freebet

Pachet Bonus de Bun Venit până la 600 RON, în trei etape

600 LEI Bonus de Bun Venit, în 3 etape

Bonus până la 2.000 RON plus 500 rotiri gratuite