DNB Pariuri: Ce înseamnă Draw No Bet (DNB1 și DNB2) la pariuri?

Dacă ești un pasionat de pariuri sportive și dorești să diversifici strategia de joc, încercând alte tipuri de pariuri, te invit să descoperi noua opțiune: pariul DNB sau recunoscută sub numele complet Draw No Bet. În traducere, Draw No Bet înseamnă niciun pariu pe egal / pariu fără egal.

Dacă vei căuta DNB pariuri, vei constata că unele case de pariuri licențiate din România au încercat să traducă termenul englezesc Draw No Bet, dar vei găsi și altele care vor avea opțiunea așa cum este ea cunoscută pe plan internațional sub forma DNB.

Fie că ești începător în pariuri sportive sau te consideri un profesionist, cu siguranță te vei întreba de ce să alegi acest pariu fără egal. Ce se întâmplă dacă un meci se termină la egalitate?

DNB Pariuri Ce înseamnă Draw No Bet (DNB1 și DNB2) la pariuri

Avantaje DNB Pariuri

Cu siguranță te-ai întâlnit cu situația în care ai vrut să pariezi pe un meci echilibrat, cu echipe considerate la aproximativ același nivel, cum ar fi un El Clasico Real Madrid – Barcelona, și ai constatat că respectivele cote pentru victorie echipa gazdă / oaspete și egal au avut valori apropiate. Ce faci în acest caz? Încerci opțiunea Draw No Bet (DNB).

Cotele la DNB pariuri sunt mai mici față de cotele clasice 1 X 2, dar în cazul în care meciul se termină la egalitate tu îți primești banii pariați înapoi. Practic, vei putea opta pentru un pariu pe victoria echipei gazde sau pe cea a oaspeților, iar la remiză ești acoperit.

Dacă ești familiarizat cu Handicap Asiatic, echivalentul pariului DNB este Handicap Asiatic 0.

Dezavantaj DNB Pariuri

Un dezavantaj al pariurilor DNB stă în faptul că respectivele cote sunt mai mici față de cele clasice 1 X 2. Însă, chiar și așa, acest dezavantaj vine la pachet cu avantajul că la remiză vei primi suma pariată înapoi.

Calcularea cotelor pentru DNB pariuri!

Calcul cote DNB Pariuri

Dacă alegi opțiunea de pariere Draw No Bet (DNB1 și DNB2), șansele de reușită cresc considerabil față de pariul clasic 1 X 2 pentru că vei putea paria pe victorie gazde sau victorie oaspeți, iar la remiză, așa cum am mai precizat, îți primești banii pariați înapoi.

Așa cum am precizat, cotele la DNB pariuri sunt mai mici față de cele standard 1 X 2. Cota DNB se calculează după următoarea formulă:

  • Cota DNB1 = (1 – 1/cotă remiză) x valoare cotă pronostic 1 pentru pariu clasic 1 X 2
  • Cota DNB2 = (1 – 1/cotă remiză) x valoare cotă pronostic 2 pentru pariu clasic 1 X 2

DNB 1 – victorie echipa gazdă
DNB 2 – victorie echipa oaspete

De exemplu, dacă ai un meci în care cotele sunt egale (victorie gazde – 2.85; egal – 2.85; victorie oaspeți – 2.85), la DNB pariuri cotele  pe victorie gazde și victorie oaspeți devin 1.90.

Dacă alegi să plasezi un pariu de 50 de lei pe victoria echipei gazdei, vei avea șansa de a câștiga 95 de lei dacă echipa pe care ai pariat va câștiga, la egal îți vei primi banii pariați înapoi, iar la victoria oaspeților vei pierde pariul. Practic ai două șanse din trei să nu ieși pe minus.

Calcularea cotei pe un bilet cu mai multe pronosticuri și DNB pariuri

Dacă vrei să pui un bilet cu mai multe pariuri, iar unul dintre ele este de tip DNB, cota inițială va fi calculată conform cotelor alese. În cazul în care meciul cu pariu DNB se termină la egalitate, cota finală a biletului se recalculează.

De exemplu, ai trei pronosticuri cu cote de 2, 2.50 și 1.60, rezultă că vei avea cota totală pe bilet de 8 (2 x 2.5 x 1.6). Dacă pariul DNB e cel cu cota 1.60, iar meciul se termină la egalitate, cota biletului va fi de 5 (2 x 2.5 x 1). Așa cum ai dedus, la egalitate, pariul DNB primește cotă 1. Evident, pentru ca un bilet să fie validat, trebuie să fie câștigătoare toate pronosticurile de pe bilet.

În cazul în care jucați un bilet cu bonus dublu, cum este în cazul Superbet unde poți bonus 100% la 20 de pronosticuri puse pe bilet, iar pariul DNB este remiză, practic valoarea bonusului se va recalcula la 19 pronosticuri pentru ca DNB pariuri primește cotă 1.

Alternativă la DNB pariuri

Sunt situații când casele de pariuri nu pun la dispoziția jucătorilor DNB pariuri, dar totuși vrei să joci în stil DNB. În acest caz vei putea alege un pronostic 1X sau X2 pentru a acoperi și varianta în care meciul se termină la egalitate. Sau poți paria pe Handicap Asiatic 0. În cazul unui egal, vei primi banii pariați înapoi.

Strategie unde poți folosi DNB pariuri

Dacă ești un amator de pariuri sportive și vrei să-ți dezvolți o strategie de joc în care să folosești și DNB pariuri, Easy Money pe Draw No Bet (DNB) este strategia recomandată pentru a-ți optimiza șansele de câștig. Practic trebuie să începi strategia cu o parte din bankroll, de preferat 10% din buget și apoi să pariezi întregul câștig pe următorul pariu DNB și tot așa până ajungi la o sumă target. Avantajul e că la DNB pariuri, în caz de remiză, primești suma pariată înapoi. Șansele de a pierde scad la 33% față de plasarea pariurilor clasice 1 X 2.

De menționat că nu există strategie sau pariu sigur, așa că recomand să joci resonsabil și doar sumele pe care ești dispus să le pierzi.

Case de pariu unde poți juca DNB pariuri

Opțiunea de a paria Draw No Bet se regăsește în oferta a multor case de pariuri licențiate din România, însă ea se regăsește sub diferite denumiri, iar mai jos aveți câteva exemple.

DNB Pariuri la Betano

100% Bonus până la 500 RON
  • Apasă pe butonul verde PARIAZA ACUM și accesează platforma Betano;
  • Completează formularul de înregistrare cu datele personale;
  • Depune minim 25 de LEI pentru a fi eligibil;
  • Vei primi un bonus de 100%, încasând până la 500 de LEI!

Notă: 4 Voturi: 8

La casa de pariuri Betano, pariul Draw No Bet se găsește sub denumirea ”Niciun pariu pe egal”.

DNB pariuri la Superbet

500 LEI Bonus de Bun Venit
  • Dă click pe PARIAZA ACUM și creează un cont nou pe Superbet;
  • Suma minima pentru înregistrare este de 20 de LEI;
  • Primești un bonus de 50% din primul și al doilea depozit și 100% din al treilea depozit;
  • Încasează până la 500 LEI din acest bonus!

Notă: 4.6 Voturi: 9

La Superbet, una dintre cele mai vechi case de pariuri licențiate din România, pariul Draw No Bet se regăsește sub denumirea ” Egal – pariul se rambursează (DNB)”.

DNB pariuri la UNIBET

100% Pariu fără risc până la 500 RON + 300 Rotiri Gratuite Cash + 2X25 Freebet
  • Folosește-te de butonul PARIAZA ACUM si începe procesul de înregistrare la Unibet;
  • Completează formularul și activează contul;
  • Suma minimă pentru prima depunere este de 50 de LEI;
  • Bucură-te de un bonus de 100% Pariu fără risc până la 500 LEI!

Notă: 3.4 Voturi: 5

Unibet a ales să traducă DNB Pariuri în ”1 2 (mizele vor fi returnate dacă se termină egal)”.

DNB pariuri la NetBet

Până la 500 RON Freebet

  • Apasă pe PARIAZA ACUM pentru înregistrare;
  • Completează datele personale pentru a crea contul Netbet;
  • Plasează un pariu combi, PRE-LIVE in valoare de minim 100 de LEI;
  • Câștigă până la 500 de LEI FreeBet pentru primul pariu plasat!

Notă: 2.7 Voturi: 3

La NetBet, pariul DNB se regăsește sub denumirea ”Ramburs la Egal”. În afară de denumirea respectivă, principiul de joc rămâne neschimbat în cazul acestui pronostic.

DNB pariuri la LasVegas

Pachet bonus până la 900 RON, pentru primele 3 depuneri
  • Click pe PARIAZA ACUM, deschizând formularul de înregistrare Las Vegas;
  • Finalizează procesul de verificare a informațiilor personale;
  • Depune minim 50 de LEI;
  • Obține până la 900 de LEI pentru primele 3 depuneri efectuate!

Notă: 3.6 Voturi: 5

Casa de pariuri LasVegas a ales să traducă pariul DNB în ”Ramburs la Egal”.

Un bun prilej de a testa DNB pariuri este faza sferturilor de finală la EURO 2024. Meciurile sunt echilibrate, iar scorurile sunt imprevizibile. De menționat faptul că pariul DNB, la fel ca multe alte pronosticuri, e valabile în timpul regulamentar de joc 90+ de minute.

Concluzii

Denumirea DNB vine de la Draw No Bet care se traduce prin Pariu fără Egal. Ai opțiunea de a paria pe 1 dacă speri la victoria gazdelor sau pe 2 dacă ai încredere în echipa oaspete. În cazul în care meciul se termină la egalitate, vei primi miza pariată înapoi.

În aceste condiții, cotele la DNB pariuri sunt mai mici față de cotele clasice 1 X 2, dar și șansele de a nu pierde sunt mai mari. În cazul DNB pariuri, ai 33% șanse să pierzi miza jucată. Echivalentul pariului DNB este Handicap Asiatic 0.

De regulă, acest pariu este recomand în cazul meciurilor echilibrate, în care cotele clasice  1 X 2 sunt apropiate și orice rezultat este posibil la finalul meciului.

Multă baftă! Joacă responsabil!