lun. dec. 4th, 2023

Case Pariuri

sport pariuri online

Solutia gasita de sefii FCSB pentru a-si relua antrenametele

2 min read
Solutia gasita de sefii FCSB pentru a-si relua antrenametele

Conform ultimelor declaratii ale conducatorilor Ligii Profesioniste de Fotbal, se are in vedere reluarea campionatului intern pe 2 sau 7 iunie. Competitia a fost intrerupta din cauza pandemiei de COVID-19, iar starea de urgenta s-a prelungit cu inca o luna de zile. In aceste conditii, echipele caută soluții pentru a se antrena, astfel incat reluarea competitiei sa le prinda daca nu la un nivel maxim, la unul acceptat si jucatorii sa nu riste accidentari, din cauza pauzei foarte mari.

Universitatea Craiova este primul club care a anuntat că isi va relua antrenamentele la inceputul acestei saptamani, deocamdata prin video-conferință. La egalitate de puncte in clasamentul play-off-ului, ocupand pozitia a doua si oficialii celor de la FCSB declara ca echipa isi va relua pregătirea, gasind soluția potrivita pentru ca fotbalistii antrenati de Bogdan Arges Vintilă să se poată antrena.

Pentru a respecta ordonanta militara in vigoare, jucatorii FCSB-ului nu vor intra în cantonament, insa se vor deplasa prin rotatie baza Berceni pentru a se antrena. Câte trei jucători, la ore diferite, vor merge in Berceni pentru alergari, ceilalti urmand sa respecte un program de antrenament pe care il vor face face de acasă. Astfel, fiecarui fotbalist ros-albastru ii va veni randul de două ori pe săptămână sa fie prezent la baza de antrenament. Programul de antrenament de acasa presupune instalarea unei aplicații, iar ulterior antrenamentul prin video-conferință.

Multi specialisti sunt de parere ca Thomas Neubert, preparator fizic la FCSB in trecut este cel mai bun profesionist din acest domeniu care a activat vreodata in fotbalul romanesc. Acesta a dat publicitatii o lista cu programele de antrenament pe care echipele și fotbalistii le pot aplica în această perioadă de autoizolare. Dintre cele mai interesante, amintim:

  • Un program foarte des utilizat este cybertraining-ul. Aceasta metoda presupune ca un preparator sa faca exercițiile online, prin intermediul unor aplicații software, iar ulterior prin intermediul acestora sa le transmita sportivilor ce anume trebuie să facă. Aceste aplicatii includ si diferite sisteme de măsurare ale bătăilor inimilor, iar toată activitatea poate fi vizualizata live pe calculator;
  •  O altă metoda la care apelează multe cluburi, mai ales cele din Bundesliga este aceea ca fotbalistii să se antreneze in baza de pregatire, deci in aer liber, pe teren, in grupuri de 3 sau 4 jucători, sub indrumarea unui antrenor. Minigrupurile astfel formate fac antrenamente fizice si nu intra in contact unul cu altul, insa acest fapt presupune sa ai mai multe terenuri de antrenament;
  • O alta metoda este antrenamentul individuale la sală. Un singur jucător, insotit de un antrenor intră, pe rând, pentru a efectua antrenamente fizice, iar dupa fiecare antrenament se face dezinfecția salii;
  • Multe cluburi le-au trimis un program online jucătorilor, pe care să-l poată efectua de acasă, zilnic, oferindu-le si diverse echipamente necesare;
  • Cea mai usoara si la indemana metoda este ca jucatorii să faca antrenament acasă, in interiorul apartamentului sau in curte, fără niciun echipament, folosindu-si doar corpul.
Copyright © Toate drepturile rezervate | Site-ul este interzis minorilor | Decizie ONJN nr.1679/29.09.2016 | Jocurile de noroc pot crea dependență. Joacă responsabil. | Newsphere by AF themes.