lun. dec. 4th, 2023

Case Pariuri

sport pariuri online

Eredivisie: Guvernul olandez interzice fotbalul până pe 1 septembrie

2 min read
Eredivisie: Guvernul olandez interzice fotbalul până pe 1 septembrie

Apar si primele informatii negative in ceea ce priveste sportul, in general si fotbalul, in special. Si asta deoarece guvernul Olandei, tara in care pana astazi se inregistrasera 34.134de cazuri de bolnavi cu COVID-19 si in care se inregistrasera 3.916 de decese a luat o decizie drastic in ceea ce priveste evenimentele sportive. Acestea au fost interzise pana pe 1 septembrie.

Premierul olandez Mark Rutte a specificat intr-o conferința de presă că toate aceste evenimente vor fi interzise, fie ca se permite accesul spectatorilor sau nu. Temerea acestuia este legata de faptul ca o relaxare a restricțiilor poate conduce către un nou val de infectare a oamenilor cu noul coronavirus si a specificat faptul ca strategia adoptata de executivul pe care il conduce trebuie sa continue si în viitor: „…Prin relaxarea timpurie a distanțării sociale vom ajunge la un al doilea val de infecții. Sunt decizii dificile, dar e mai bine să fim siguri decât să ne pară rău. Trebuie să fim foarte precauți. Asta înseamnă că nu vom avea fotbal profesionist până la 1 septembrie”, citeaza Daily Mail.

Iar in acest caz nu exista nicio șansă ca Eredivisie sa se reia in timp util pentru a se finaliza sezonul competitional 2019 – 2020 si el va trebui încheiat prematur, iar Federatia Olandeza va avea de ales intre doua variante: fie va declara nul actualul sezonului, fie stabilirea castigatoarei și a echipelor ce vor reprezenta Tara Lalelelor în cupele europene se va face în funcție de clasamentul actual, pe baza celor 26 de etape disputate pana acum (unele formatii avand chiar 25 de meciuri jucate). Forul olandez a precizat insa ca va cere si parerea UEFA pentru a gestiona această situație.

Cu toate ca forul continental a insistat ca toate intrecerile fotbalistice interne să se finalizeze pe terenul de joc, a admis că termenul de 20 iulie (initial acesta a fost 30 iunie) propus ar putea fi prea scurt pentru unele ligi, astfel că vor fi luate în calcul și anumite excepții, specificand ca „…anumite cazuri speciale vor fi judecate în cazul în care se va decide anularea lor”.

In cazul înghețării Eredivisie, Ajax Amsterdam va fi declarata campioana Olandei. Acestia sunt lideri in clasamentul la zi, cu 56 de puncte, la egalitate cu a doua clasata Alkmaar, dar beneficiaza de un golaveraj mai bun. Ambele echipe au un meci mai putin disputat.

Printre alte masuri luate de guvernul olandez in ceea ce priveste sportul enumeram: fara evenimente sportive până pe 1 septembrie; evenimentele sportive fără spectatori nu fac excepție de la aceasta regula; copiii până in 12 ani se vor putea din nou antrena organizat începând cu de 28 aprilie; tinerilor care n-au implinit 18 ani i se vor aloca mai mult spațiu pentru pregătire, astfel incat sa fie respectata distanțarea sociala.

Copyright © Toate drepturile rezervate | Site-ul este interzis minorilor | Decizie ONJN nr.1679/29.09.2016 | Jocurile de noroc pot crea dependență. Joacă responsabil. | Newsphere by AF themes.